Onderzoek Leren en Ontwikkelen in de Metaalbewerking

Nieuwsbrief april

meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

Onderzoek Leren en Ontwikkelen in de Metaalbewerking

Welke factoren stimuleren medewerkers in onze sector om zich vakinhoudelijk te ontwikkelen? En welke belemmeren hen daarin juist? Help mee om antwoorden te vinden op deze vragen.

OOM wil de drempel voor voortdurende vakinhoudelijke ontwikkeling voor medewerkers zo laag mogelijk maken. Daarom hebben we het Research Centre for Education and the Labour Market (ROA) in Maastricht gevraagd om voor ons te onderzoeken hoe medewerkers in onze sector leren en wat hen daarbij stimuleert of tegenhoudt.
 
Met de informatie uit dit onderzoek kunnen we:
 
  • opleidingsinstituten handvatten geven voor het ontwikkelen van trainingen voor de sector
  • onze dienstverlening nog beter afstemmen op de praktijk
  • bedrijven en medewerkers nog beter adviseren
  • onze sociale partners voorzien van tips om een leven lang ontwikkelen in de sector te stimuleren
Zonder deelnemers geen onderzoek!
Om een representatief beeld te krijgen van het leren en ontwikkelen in de sector, is het nodig dat er zoveel mogelijk medewerkers deelnemen aan het onderzoek. Dus hierbij een vriendelijk verzoek: vraag je medewerkers om deelname, bijvoorbeeld door onderstaand tekstje te knippen en plakken in een mailtje naar hen.

 
Onderwerp: Doe je mee?
 
Beste …
 
Het werk in onze sector verandert snel. Bijvoorbeeld door de digitalisering en de energietransitie. Om deze ontwikkelingen te kunnen blijven volgen, is het nodig om je vakkennis regelmatig uit te breiden. Dit kan op verschillende manieren. Denk aan een opleiding, een e-learning of de uitleg van een collega tijdens je werk.
 
OOM, het scholingsfonds voor de metaalbewerking, wil het leren voor medewerkers in de sector zo gemakkelijk mogelijk maken. Daarom wil het een goed beeld krijgen van wat medewerkers stimuleert of tegenhoudt om te leren. De Universiteit Maastricht zal dit voor OOM onderzoeken.
 
Wil jij aan dit onderzoek deelnemen? Laat je mailadres hier achter.
 
Medewerkers van onderzoeksinstituut ROA van de Universiteit Maastricht sturen je vervolgens dit najaar een url van de vragenlijst. Invullen duurt ongeveer 15 minuten. De informatie die je invult is anoniem. In de resultaten is dus niet te zien wie je bent of waar je werkt. En, nog goed om te weten: ook als je weinig of nooit trainingen volgt of denkt weinig te leren, is jouw deelname heel waardevol!
 
Met vriendelijke groet,
….
 

Vragen over dit onderzoek? Neem contact op met beleidsadviseur Albert Bosma via a.bosma@oom.nl.