Laaggeletterdheid niet op jouw werkvloer?

Nieuwsbrief september

meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

Laaggeletterdheid niet op jouw werkvloer?

Dat kan, maar de kans dat je het niet herkent is groter. In de Kenniswijzer Taal en Rekenen in de Metaal vind je praktische tips om laaggeletterdheid te signaleren, erover in gesprek te gaan en medewerkers vooruit te helpen.

In ons land zijn zo’n 2,5 miljoen mensen zijn die moeite hebben met lezen, schrijven en digitale vaardigheden. En dat aantal groeit. Zo slaagde in afgelopen jaren 1 op de 4 mbo-leerlingen met een onvoldoende voor Nederlands. Daarmee zijn zij officieel laaggeletterd. En aangezien het mbo dé toeleidingsroute is voor de medewerkers in onze sector, is het goed mogelijk dat laaggeletterdheid ook in jouw werkomgeving voorkomt.
 
Risico op verzuim
Medewerkers die moeite hebben met lezen en schrijven, lopen meer risico op verzuim en uitval. Zij gedijen bij vaste routines. Innovaties in je bedrijf, zoals het digitaliseren van processen, zijn voor hen lastig te volgen. Maar zij schamen zich zo dat zij geen hulp vragen. Het verbergen van hun probleem zorgt voor veel stress en ongemak.
 
Help medewerkers vooruit
Samen kunnen we ervoor zorgen dat ook medewerkers die moeite hebben met lezen, schrijven en digitale vaardigheden aan het werk kunnen blijven in de sector. Download hier onze Kenniswijzer Taal en Rekenen in de Metaal en lees hoe je laaggeletterdheid herkent en wat je kunt doen om je medewerkers vooruit te helpen.
 
Bekijk hier de Kenniswijzer
 

Kijk dinsdagmiddag 12 november naar ons webinar Taal en Rekenen in de Metaal over laaggeletterdheid op de werkvloer. Meepraten over dit onderwerp? Mail onze communicatieadviseur Nicole van Rietschoten op nri@oom.nl. Meer info over het webinar vind je binnenkort in onze activiteitenkalender.