Het OOM-kantoor is gesloten van 23 december tot en met 1 januari. Vanaf 2 januari staan we je weer graag te woord. We wensen je fijne feestdagen!

Boek een Kantinebijeenkomst van OOM

Nieuwsbrief januari

meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

Boek een Kantinebijeenkomst van OOM

Want tijdens een Kantinebijeenkomst informeren we je medewerkers kort, informeel en kosteloos over de mogelijkheden van OOM. En dat leidt soms tot zin in een training...

Het op peil houden van de vakkennis in je bedrijf is een gedeelde verantwoordelijkheid van jou en je personeel. Daarom vindt OOM het belangrijk dat ook jouw medewerkers weten van ons bestaan en onze diensten en regelingen om hun professionele ontwikkeling te ondersteunen. Maar eerlijk is eerlijk: nog niet alle werknemers in de sector zijn daarvan goed op de hoogte.
 
Broodje kroket
Om ook hen te bereiken, hebben we de Kantinebijeenkomst bedacht. Dat is een informele bijeenkomst van ongeveer 20 minuten, waarin 2 medewerkers van OOM het opleidingsfonds op informele wijze introduceren bij jouw medewerkers. Dat gebeurt op een voor jouw bedrijf geschikt moment, zoals de lunch, de dagstart of een borrel aan het eind van de werkdag. Gedurende de Kantinebijeenkomst is er volop ruimte voor vragen en wordt gezorgd voor een passende versnapering, zoals een broodje kroket.
 
Opleidingsverzoeken
De eerste Kantinebijeenkomst heeft inmiddels bij wijze van try out plaatsgevonden bij Polder Staalproducties BV in Emmeloord. Algemeen directeur Auke Sjoerd Tolsma: ‘De meeste medewerkers lezen wel het Metaaljournaal van OOM, maar wisten niet precies waarvoor ze zelf bij het opleidingsfonds konden aankloppen. De Kantinebijeenkomst heeft daar op een gemoedelijke manier verandering in gebracht. Bovendien stimuleert de poster met OOM-activiteiten die na de bijeenkomst wordt achtergelaten, hen ook later nog om met hun ontwikkeling aan de slag te gaan. Binnenkort zijn er weer functioneringsgesprekken, dan verwacht ik wel wat opleidingsverzoeken.’
 
Cultuuromslag
Volgens Tolsma is het belangrijk dat werknemers zelf het voortouw gaan nemen als het gaat om hun ontwikkeling. ‘Willen we als sector concurrerend blijven, dan moeten onze medewerkers behalve productief ook innovatief zijn. Daarvoor is een cultuuromslag nodig. Het moet niet de werkgever zijn die de werknemers vertelt wat nieuwe ontwikkelingen zijn in het vakgebied, maar andersom.’ Kantinebijeenkomsten vindt hij een uitstekende manier voor OOM om werknemers in de sector te bereiken.
 
Veel interactie
Senior beleidsadviseur Albert Bosma: ‘De Kantinebijeenkomst bij Polder Staalproducties BV was erg leuk om te doen, vanwege de levendige interactie. Het is natuurlijk heel erg zonde als werknemers de kansen die OOM biedt, laten liggen. Daarom krijgt deze try out zeker navolging en nemen we de Kantinebijeenkomst op in onze dienstverlening. Bedrijven die belangstelling hebben, zijn dus van harte uitgenodigd om deze te boeken.’
 
Laat je medewerkers kennismaken met de mogelijkheden van OOM. Boek een kantinebijeenkomst bij Albert Bosma via a.bosma@oom.nl.